Förstamajlöpning

Foto0330Vi hade en plan att jogga till mitt gamla jobb och tillbaka, det skulle bli 30 Km. Men vi var båda slitna i benen och satsade istället på att springa till Ullas jobb 10,8 Km i Bagartorp.

På bron över till Bergshamra får vi se ett luftskepp styra mot Danderyd. Det är enormt stort, och samtidigt är det mindre än en tredjedel av de stora giganterna från 30-talet.

På väg tillbaka från Bagartorp tog vi delvis nya vägar upp till Bergshamra och längs vattnet i riktning mot Sjöberg. Vi ser skylar för Danderydsloppet och får reda på att starten för 5 Km är snart. Vi har då sprungit 21,14 Km på 3.00.33 tim.

Vi stannar och tittar på 5Km-löparna. Bland den första vågen löpare kommer en ung kille uppför backen och stannar sedan tvärt med hållet från helvetet, tårar av smärta går inte att hejda. Trots att vi är vid en vätskekontroll så tar ingen funktionär någon större notis om honom. Ulla griper in och ser till att han lugnar ned sig och sedan kontaktar hon hans föräldrar. Trots sin unga ålder är han en erfaren löpare med mängder av tävlingar bakom sig. Det här har hänt några gånger tidigare men oftast går det bra. Vi går med honom mot startområdet medan hans mamma möter upp oss på banan.

Vi joggar vidare 1.1 Km 7.56 min när vi möter Kjell och Ann-Marie. Vi tittar på 10Km-löparna tillsammans och vandrar sedan hemåt och pratar om framtida löparäventyr.
Sedan blev det husets pasta för Ulla och mig på Sjöbergs restaurang.

Härlig första maj.Totalt 22,2Km 3.08.29 tim.