Långpass runt Edsviken 2013

Ulla vid EdsvikenIdag sprang och gick vi runt Edsviken i Sollentuna. Jag fick välja spår och valde då att springa nära sjön. Det var ganska fint underlag hela vägen.

Vi följer kanten från Sjöberg hela vägen förbi Danderyds sjukhus som vi ser från sjön. Ganska snart märker vi att Ulla har en jobbig dag. Ingen kraft i benen och det känns som hon släpar ett bildäck efter sig.

Vi har ett perfekt väder med +9 grader och sol. Vi ser en löpargrupp från troligen Team Stockholm marathon på andra sidan sjön. En stackare har tappat kontakten med gruppen och kan omöjligt komma ifatt, och gruppen väntar inte.

[section]
Vi följer stigen under T-banebron och under bilbron, rundar Stocksund och kommer upp på bilbron till Bergshamra för att på andra sidan springa ned till båtklubben och vidare längs kanten på andra sidan Edsviken.

Foto0295

Ulla ser jättebra, speciellt på mycket nära håll. Nu är vi på stigar i skogen nära vattnet och vi får ta det försiktigt så Ulla hinner se var man kan sätta fötterna. Vi kommer till slut ut vid Svalkans café och fortsätter mot Ulriksdals slott.

Foto0297

Vi har med oss barnmatsförpackningar och testar om de kan ersätta sportgel. Du kan läsa en mer utförlig test här: Barnmat som sportgel

Foto0298

Vi följer kanten förbi Polisens övningsområde och vidare. På senare år har det lagts mycket arbete på att göra strandkanten framkomlig. Tidigare fick man springa på upptrampade stigar lite högre upp i skogen. Nu ser vi löpargruppen igen på andra sidan sjön. Nu har de tappat två löpare som kämpar för att komma ifatt, gruppen väntar inte.

Foto0300

Ulla får kämpa för att hålla joggfart och huvudet dunkar. När det är illa så går vi. Klockan är mitt på dagen när Ulla tittar trött ut över Edsviken och får syn på Sjöberg där vi bor.
– Hej hemmet, vi ses ikväll.

Jag tittar också på Sjöberg.
– Jag känner inte igen radhusen på höger sida.
– De har nog hunnit bygga dem medan vi varit ute.

Foto0304

Vi kommer till slut ut vid en båtklubb och kommer sedan på villavägar med långa och branta backar ned till Edsviken och får se Edsbergs slott och Sollentuna vattentorn. Det är mycket fåglar ute i viken, de är i full gång med att spana och spela.

Vid Edsbergs slott har vi hemmavittring, nu är det bara 4Km hem. Vid kvarnbacken finns Landsnora kvarn. Fortsätter förbi Bergendal gård där vi brukar äta julbord och sedan till vår nästan 1 Km långa uppförsbacke hem.

Det blev 23,4 Km på 3.44.42 tim.
Ulla somnade nu. Hon har fått kämpa hårt idag. Vi får hoppas att hon kan få ordning på kraften under veckan för annars blir det svårt att springa Lidingö Ultra om två veckor.
[sectionend]

Team Fakta