Backträning

Snö, halt och kyla. Javisst, det är som det brukar vara i Januari i Sverige. Ändå är det ett aber för löpträningen, det hjälper inte att det finns bra kläder och skor. Det är inte kul att klafsa i snö modd eller hasa fram på is.

Nu har vi sådan tur att vi har en firma som ligger i samma backe som vi bor i. Denna firma har installerat elslingor i marken till sin lastkaj. Ett mycket vällovligt tilltag tycker jag. Det innebär att hur mycket snö det än är så är det barmark just där. Backen är cirka 120 meter lång med en liten raksträcka på några meter på mitten. En given löparbacke alltså.
Peter körde där förra helgen och skulle köra nu i dag igen. Jag som inte gillar kylan tänkte cykla inne i goa husvärmen. Nu är det så en gång för alla att jag har svårt att motstå solen. Solen sken i dag, så jag fick anticykel känslor. Jag ville ut!

Så vi bökade på oss kläder, Peter för att springa och jag för att gå i backen. Peter beslöt att han skulle köra en timme eller en mil, vilket som kom först. Så i full krigsmundering samt med MP3an i öronen var jag redo för backstrid.
Peter springer både upp och ner, jag gick uppför och joggade nerför. Det gick riktigt bra, rånarluvan var lite obekväm, den immar igen glasögonen hur man än gör. Men det för man ha överseende men när det faktiskt gick så bra att jag kom 7,6 kilometer på en timme. Peter körde sin mil på 56 minuter.

Team Fakta