Mälaren runt dag 1, 65Km

Mälaren runt är 40 mil och det äventyret har Bernt Hedlund planerat ihop.
Dagsetapperna är 36, 62, 45, 47, 44, 55, 64, 47 km.
Jag ville hänga med på första dagen men utöka det hela till en heldagslöpning

[section]

Samlingen var vid Birger Jarls torn på Riddarholmen. Jag joggade från Brommaplan till tornet.
8,67 Km 54.04 min. Passade på att tanka upp förråden på bensinmacken längs Norrmälarstrand.
IMG_0011
Vi var åtta löpare som startade från Riddarholmen, ut på Stora Essingen och över tvärbanebron till Alvik. Sedan längs Mälaren. Vi sprang under Nockebybron, genom Kanaanbadet.
IMG_0018
Vi stannade vid ett café och jag träffade en välbekant person. Vi fortsätter löpningen genom Hässelby och vidare mot Görvelns slott.

Vi fortsätter genom skogen mot campingen i Kallhäll.
34,55 Km 4.00.12 timmar.

Fem av åtta löpare ska sova över på campingen och fortsätta imorgon. Tre löpare joggade mot Kallhäll. En löpare bor i Kallhäll, en löpare åkte pendeln. Jag ville fortsätta springa.
Först lite mat, kycklingburgare på Kallhälls grill. Där började jag prata om vägval med de som var där och fick många bra tips så jag slipper springa på stora vägen.
IMG_0026
Börjar jogga enligt anvisningarna. Springer förbi Arla. Mjölk är toppen. Fortsätter till avtagsvägen mot Görvelns slott. Där ska jag in och det gör jag. Men det är en bit att springa från Görvelns slott ut mot stora vägen så när jag ser en skylt mot Jakobsberg känns det säkrare.

Kommer till Jakan och kommer in på banan för Årets sista långpass. Gör en avstickare till ICA Maxi i Viksjö. De har ett fantastiskt utbud av mjölk. Väljer en skruvkorksförsedd närproducerad mellanmjölk från ”En svensk ko”. Den smakar underbart. Med mjölk i magen och MP3-musik i öronen börjar det gå riktigt bra att springa. Kommer in i lunken på 7.00 min/Km.
IMG_0029
Det är en härlig trötthet i benen och jag tar lite i taget. Maler på och passerar depå 2 från Årets sista långpass. Nu är det 12 Km kvar hem till Kollo. Till sist kan jag svänga in hemma och har då gjort 21,89 Km på 2.57.03 tim.

Ulla kunde följa mig idag genom att jag körde appen Instamapper. Därför kunde hon ha ädelostpasta klar när jag kom hem.

Totalt idag blev det 65,11 Km på 7.51.19 tim.

[sectionend]

Team Fakta