40 år.

Tiden går så fort, så väldigt fort. Tänk att det i dag är 40 år sedan som jag på skrangliga ben o med fjärilar i magen gick till den första dagen på mitt riktiga jobb. Jag började på Nýlens Bokbinderi AB. Visserligen hade jag sommarjobbat där tidigare men nu var jag anställd på riktigt. Jag var 16 år och väldigt sugen på att tjäna egna pengar. Det kändes väldigt stort och jag kände mig vuxen och stolt.

Nu skulle jag visa Syokonsulenten eller vad hon nu hade för titel att hon hade fel. Enligt henne skulle jag aldrig få ett jobb och definitivt inte ett som jag skulle kunna försörja mig på. Hon var riktigt upprörd på mig för att jag inte ville fortsätta plugga på gymnasiet. Det var det ända rätta enligt henne. Hon hade säkert rätt, det hade varit smart att utbilda sig till något yrke. I dagens läge finns det inte något alternativ, nu är det först gymnasiet och sedan högskola som är nyckeln till jobb.

Men jag hade tur, jag trivdes bra med att vara bokbindare. Ett ganska tungt och inte så ”fint” jobb men ändå. Så i dag 40 år senare kan jag konstatera att det gick vägen för mig. Inte en dag har jag varit arbetslös och det är en bedrift i sig, jag har även kunnat försörja mig under alla år.

Vad som händer i framtiden är ju ett oskrivet kort men jag hoppas att turen står mig bi.