Summering av dag 2.

Frukosten blev en tidig historia för att hinna till bussen som skulle ta löparna till starten för dagens löpning. Fattiga riddare och äggstanning var en lyckad diet.

Dagens etapp var på 52,9 km och är den längsta av dom fyra sträckorna. Det var ordnat så att dom långsammaste löparna i går fick starta en halvtimme för dom andra för att få lite extra tid. Peter tog det lite extra lugnt i går och var pigg i benen i dag. Han började i ett tempo under fem minuter per km. Det gick bra att hålla 5.30- 5.50 tempo ganska länge, banan var ganska snäll med bara två elaka backar. Långa raksträckor med alléer som var sköna att bara glida fram i. Inga problem, inga nya skavsår och gårdagens hade läkt fint under natten. Sprang utan en enda tanke nästan som i meditation. I går hade han sällskap av Barbro men i dag sprang han helt själv. Mararan gick på 4.21 och sluttiden blev 5.34.

Janne kunde inte starta i dag på grund av en skinnflådd tå. Han fick agera fotograf och påhejare i stället, en nog så viktig uppgift även om han säkert heller velat springa. Så vitt Peter kunde se kom alla dom andra i mål.

Team Fakta