13de.

Fredagen den 13de, otur eller inte, det beror på vem man frågar. Jag är inte skrockfull så för mig är en fredag alltid en bra dag oavsett vilket datum. Det finns dom som ännu i denna dag tror på att inte lägga nycklarna på bordet och gillar inte att svarta katter springer över vägen. I vissa dåliga omen ligger det nog mer sunt förnuft än skrock. Att gå under stegar kan ju medföra att någonting olämpligt kommer nerdimpande i huvudet, lägger man nyckeln på bordet så är det klart lättare att glömma den än om man har den i fickan eller i väskan o s v. Så jag tror att det kan vara orsaken till många av skrockets idéer helt enkelt är just sunt förnuft, fast det kanske ”tar” bättre om man blandar in lite mystik och onda makter.

För mig är det en bra dag i dag, jag är nästan snorfri, lite eftersnorig kan man få vara länge men nu känns det att det finns hopp om livhanken som min kära mor skulle ha sagt. Vi har gått en liten runda till affären, kylskåpet var oroväckande tomt. Tänk vad skönt att komma ut i friska luften efter en veckas inne karantän.

Team Fakta