Aroniasaft.

Jag är ingen riktig mat och bakmamma, men vissa saker gillar jag att göra. Min svåger har plockat Aronia till mig, ett jättenyttig litet bär som växer på många trädgårdshäckar. Jag gissar att dom flesta vet nog inte att deras häck har en av dom nyttigast bären som finns. Tur för mig som kan få plocka dom och göra saft på. Så nu står en hink i källaren med bär, citroner, citronsyra och vatten och drar. Den ska få stå i två dagar sedan är det dax att sila av och tillsätta socker efter tycke och smak. Sedan är det gott att ta ett glas ljummen saft i höst och vinter när man är lite ruggig eller förkyld och har ont i halsen. Det går även att göra en god likör på bären, men det går inte åt så mycket av den varan så likören jag gjorde för några år sedan finns kvar ett tag till.
Till efterrätt ska det bli äppelkaka. Även det en sak som är kul att göra. Hösten har sina guldkanter den med.
Peter sitter och knappar på datorn och hoppas på att hans hals inte ska blomma ut till någonting värre än den redan är. Jag gör vad jag kan för att inte bli smittad, håller tummarna.

Team Fakta